Eigenschap:Heeft Samenvatting

Uit EdwinKoopman

Ga naar: navigatie, zoeken

(vorige 25) (volgende 25)

Pagina's die de eigenschap “Heeft Samenvatting” gebruiken

Er zijn 25 pagina's die deze eigenschappen gebruiken.

1

101008 Chili mijn (lang) +De mijnramp in Chili kwam voor de president van dat land als een geschenk uit de hemel. Met de redding van de 33 kompels is ook het politieke leven van Sebastián Piñera weer veilig.
101015 Colo Betancourt +Hoe lang ze het nog zou hebben volgehouden Hoe lang ze het nog zou hebben volgehouden? “Die vraag stel ik mezelf ook heel vaak,” zegt Ingrid Betancourt. Ruim zes jaar lang werd de Frans-Colombiaanse politica vastgehouden door de Colombiaanse guerrillabeweging FARC. De ontberingen waren extreem, fysiek meer ook mentaal; de afstand tot haar moeder en haar kinderen, de dood van haar vader, de mensonterende behandeling door de guerrillero’s, en de uitzichtloosheid van een leven tussen insecten op honderden kilometers van de bewoonde wereld, vastgebonden aan een boom. ewoonde wereld, vastgebonden aan een boom.
101015 Colo Betancourt (kort) +Hoe lang ze het nog zou hebben volgehouden Hoe lang ze het nog zou hebben volgehouden? “Die vraag mezelf die vraag ook heel vaak,” zegt Ingrid Betancourt. Ruim zes jaar lang werd de Frans-Colombiaanse politica vastgehouden door de Colombiaanse guerrillabeweging FARC. Deze week was ze in Nederland voor de promotie van haar boek "Zelfs aan de stilte komt een eind". boek "Zelfs aan de stilte komt een eind".
101018 Chil Allende +“Contact met de lezers”. Dat is voor Isabe “Contact met de lezers”. Dat is voor Isabel Allende de belangrijkste reden om Nederland te bezoeken. “Het is boeiend te weten waarom mijn boeken iemand hier kunnen interesseren maar ook in Iran.” Terwijl in haar geboorteland Chili de laatste mijnwerkers naar boven worden getakeld bivakkeert de auteur van Het huis met de geesten en Eva Luna in Utrecht, op uitnodiging van Spaans cultureel centrum Instituto Cervantes. Jazeker, ze heeft de tragedie gevolgd. Ze is er zelfs op bezoek geweest. gevolgd. Ze is er zelfs op bezoek geweest.
101018 Chil Allende (kort) +“Contact met de lezers”. Dat is voor Isabel Allende de belangrijkste reden om Nederland te bezoeken. “Om te weten waarom mijn boeken iemand hier kunnen interesseren maar ook in Iran.”
110101 Oliekoning +Op 12 mei verschijnt het nieuwe boek van E Op 12 mei verschijnt het nieuwe boek van Edwin Koopman, "De Oliekoning". Ter gelegenheid van de verschijning organiseren Instituut Clingendael en Uitgeverij Podium een debat in Nieuwspoort onder de titel 'Bange Buren', over de wederzijdse angst voor invasies in Venezuela en Curaçao. gst voor invasies in Venezuela en Curaçao.
110513 Vene Oliekoning +De Oliekoning is gearriveerd. In een afgeladen Nieuwspoort
110516 Oliekoning CEDLA +Het nieuwe boek "De Oliekoning" van Edwin Het nieuwe boek "De Oliekoning" van Edwin Koopman is in de landelijke pers enthousiast ontvangen. "Koopman beschrijft in levendige scènes een vat vol tegenstrijdigheden," schrijft NRC-Handelsblad. "Koopman rekent in zijn boek af met wat een illusie blijkt te zijn," meldt het Parool. "Hij weet de situatie met een open blik te analyseren," schrijft De Volkskrant. "En dat is een verademing, want hierdoor schetst hij een waarheidsgetrouw beeld van het huidige Venezuela." sgetrouw beeld van het huidige Venezuela."
110606 Peru verkiezingen +Peru heeft zijn angst voor Ollanta Humala Peru heeft zijn angst voor Ollanta Humala overwonnen. De 48-jarige linkse nationalist won met de hakken over de sloot de Peruaanse verkiezingen. Zijn tegenkandidaat Keiko Fujimori herinnerde de meeste Peruanen net iets te veel aan de donkere jaren van haar vader Alberto. n de donkere jaren van haar vader Alberto.
110606 Peru verkiezingen (kort) +Peru heeft zijn angst voor Ollanta Humala Peru heeft zijn angst voor Ollanta Humala overwonnen. De 48-jarige linkse nationalist won met de hakken over de sloot de Peruaanse verkiezingen. Zijn tegenkandidaat Keiko Fujimori herinnerde de meeste Peruanen net iets te veel aan de donkere jaren van haar vader Alberto. n de donkere jaren van haar vader Alberto.
110826 Lata Libie +Het asielaanbod deze week van het straatar Het asielaanbod deze week van het straatarme Nicaragua aan Moammar Kaddafi, was waarschijnlijk de meest bizarre, maar niet de enige manifestatie van solidariteit met de Libische leider vanuit Latijns Amerika. Ook Cuba, Venezuela, Ecuador en Bolivia steunen de onfortuinlijke kolonel. Bolivia steunen de onfortuinlijke kolonel.
110829 Cuba Spanje +Precies een jaar geleden kregen 40 Cubaans Precies een jaar geleden kregen 40 Cubaanse politieke gevangenen politiek asiel in Spanje. Ze behoorden tot de bekende “Groep van 75” schrijvers, journalisten en activisten die in maart 2003 waren gearresteerd en veroordeeld tot tientallen jaren cel. Maar de vrijheid smaakt bitter. Spanje biedt geen toekomst en velen vertrekken weer. “Ik heb spijt dat ik hiervoor de cel ben uitgegaan.” ijt dat ik hiervoor de cel ben uitgegaan.”
110906 Peru Erasmus +In Peru is een exclusief boek van de Rotte In Peru is een exclusief boek van de Rotterdamse filosoof Desiderius Erasmus verdwenen uit de Nationale Bibliotheek. Het gaat om de Colectanea Adagiorum Veterum, dat in 1524 in Parijs is gedrukt. Deskundigen noemen het boek “uiterst zeldzaam”. Het werk is een van de 932 waardevolle boeken die de afgelopen jaren vermoedelijk zijn gestolen. fgelopen jaren vermoedelijk zijn gestolen.
110906 Vene politiek +“Ik verzeker je dat ik snel weer met julli “Ik verzeker je dat ik snel weer met jullie in de voorhoede sta, blakend van gezondheid,” zei de Venezolaanse president Hugo Chávez zondag na zijn derde chemotherapie. Ruim twee maanden nadat de revolutionair bekendmaakte dat hij kanker had, doet hij alles om de ernst van zijn ziekte te bagatelliseren. Maar zijn kale hoofd, zijn opgezwollen gezicht en vooral zijn bedaarde toon contrasteren sterk met zijn bekende imago van de onoverwinnelijke, bulderende populist. De televisieshow “Hallo President”, zijn zondagse praatmarathon, maakt plaats voor een kort telefoontje vanaf zijn ziekbed. r een kort telefoontje vanaf zijn ziekbed.
111024 Arge CFK (kort) +Evita Perón is haar voorbeeld, maar haar populariteit dankt ze mede aan een andere Argentijnse mythe: haar overleden man. Met haar overtuigende verkiezingsoverwinning van gisteren bestendigt Cristina Fernández een moderne Latijns-Amerikaanse dynastie.
111024 Arge Cristina +Evita Perón is haar voorbeeld, maar haar populariteit dankt ze mede aan een andere Argentijnse mythe: haar overleden man. Met haar overtuigende verkiezingsoverwinning van gisteren bestendigt Cristina Fernández een moderne Latijns-Amerikaanse dynastie.
111201 Pana kanaal +De verbreding van het Panamakanaal trekt k De verbreding van het Panamakanaal trekt kapitalen aan uit de hele wereld – en Nederland doet mee. Later deze maand wordt een ambassade geopend en KLM verhoogt het aantal directe vluchten. Over de metamorfose van een voormalige bananenrepubliek – met een Nederlands tintje. anenrepubliek – met een Nederlands tintje.
111201 Pana kanaal (kort) +De verbreding van het Panamakanaal trekt k De verbreding van het Panamakanaal trekt kapitalen aan uit de hele wereld – en Nederland doet mee. In november is een nieuwe Nederlandse ambassade geopend en KLM verhoogt het aantal directe vluchten. Over de metamorfose van een voormalige bananenrepubliek – met een Nederlands tintje. anenrepubliek – met een Nederlands tintje.
120109 Colombia land +In Colombia zullen de komende jaren honder In Colombia zullen de komende jaren honderdduizenden voor geweld gevluchte boeren terugkeren naar hun dorpen. Een historische landhervorming moet de angel halen uit het slepende gewapende conflict, dat ooit begon als een boerenopstand. Maar grootgrondbezitters, paramilitairen en hun machtige politieke bondgenoten liggen dwars. chtige politieke bondgenoten liggen dwars.
120109 Colombia land (kort) +Met de overdracht van 2.500 hectare grond heeft de Colombiaanse president Juan Manuel Santos een begin gemaakt met een amitieus programma waarmee de komende jaren honderdduizenden voor geweld gevluchte boeren zullen terugkeren naar hun dorpen.
120131 Latijns Amerika katholieke kerk +Latijns-Amerika stond altijd synoniem voor “katholiek” en telt nog altijd de grootste katholieke gemeenschap ter wereld. Maar de alleenheerschappij is voorbij. Gelovigen lopen massaal weg naar het protestantisme.
120212 Vene Capriles +Hugo Chávez verslaan. Dat is al meer dan t Hugo Chávez verslaan. Dat is al meer dan tien jaar de obsessie van de Venezolaanse oppositie. Al die tijd waren ze te verdeeld om een vuist te maken. Maar vanaf nu moet dat veranderen. Zondag koos de achterban één gemeenschappelijke kandidaat: Henrique Capriles Radonski. jke kandidaat: Henrique Capriles Radonski.
120212 Vene Capriles (kort) +Hugo Chávez verslaan. Dat is al meer dan t Hugo Chávez verslaan. Dat is al meer dan tien jaar de obsessie van de Venezolaanse oppositie. Al die tijd waren ze te verdeeld om een vuist te maken. Maar vanaf nu moet dat veranderen. Zondag koos de achterban één sterke, gemeenschappelijke kandidaat: Henrique Capriles. schappelijke kandidaat: Henrique Capriles.
120328 Cuba pausbezoek +De honderdduizenden Cubanen die, veelal in De honderdduizenden Cubanen die, veelal in wit gekleed, op het Plein van de Revolutie in Havana de openluchtmis bijwoonden van paus Benedicto XVI hebben er niets van gemerkt. Maar terwijl zij bidden voor vrede en verzoening, werden elders in de stad honderden activisten tijdelijk “opgeborgen” om te voorkomen dat er bij zouden zijn. De regering had alle Cubanen vrij gegeven, maar bij de politie waren alle verloven ingetrokken. e politie waren alle verloven ingetrokken.
120328 Cuba pausbezoek (kort) +De honderdduizenden Cubanen die, veelal in De honderdduizenden Cubanen die, veelal in wit gekleed, op het Plein van de Revolutie in Havana de openluchtmis bijwoonden van paus Benedicto XVI hebben er niets van gemerkt. Maar terwijl zij bidden voor vrede en verzoening, werden elders in de stad honderden activisten tijdelijk “opgeborgen” om te voorkomen dat er bij zouden zijn. De regering had alle Cubanen vrij gegeven, maar bij de politie waren alle verloven ingetrokken. e politie waren alle verloven ingetrokken.
(vorige 25) (volgende 25)
Weergaven
Persoonlijke instellingen

Standplaats Edwin

De tijd in...

Amsterdam

  

Mexico City

  

Buenos Aires