Eigenschap:Heeft Samenvatting

Uit EdwinKoopman

Ga naar: navigatie, zoeken

(vorige 25) (volgende 25)

Pagina's die de eigenschap “Heeft Samenvatting” gebruiken

Er zijn 25 pagina's die deze eigenschappen gebruiken.

0

0323 Venezuela marteling (kort) +De regering van Venezuela heeft zich in en De regering van Venezuela heeft zich in enkele weken tijd ontpopt tot een van de van de meest repressieve regimes van Latijns Amerika. Sinds begin februari zijn bij protestacties ruim 1700 jongeren opgepakt, zeker 60 van hen zijn gemarteld. Dat blijkt uit een inventarisatie van de onafhankelijke Venezolaanse organisatie Foro Penal. lijke Venezolaanse organisatie Foro Penal.
0430 Vene Caribia +Een gratis huis met dezelfde meubels in de hele stad, waar iedereen trouw is aan de president, en waar winkeliers hun winst afstaan aan de gemeenschap: welkom in Caribia, de "eerste socialistische stad" van Venezuela.
0904 Vene stabiliteit (kort) +De Venezolaanse president Hugo Chávez waarschuwde deze week dat Venezuela een serieuze "destabilisering" kan verwachten als oppositiekandidaat Henrique Capriles Radonski de verkiezingen wint. Dit zou kunnen uitlopen op een "burgeroorlog", aldus de leider.
0904 Vene stabiliteit (lang) +De Venezolaanse president Hugo Chávez is vaak “een gevaar voor stabiliteit” genoemd. Maar zijn mogelijke verdwijning als gevolg van kanker is nog gevaarlijker, voor Venezuela en de rest van de regio.
091010 Arge JulioP +Eén bewezen dodenvlucht is voor Julio P. voldoende om nooit meer vrij te komen. De vraag is alleen hoe de rechter die hard krijgt.

1

100505 Cuba +De Cubaanse leider Raúl Castro heeft twee De Cubaanse leider Raúl Castro heeft twee ministers op staande voet ontslagen. Een van hen is de minister van Transport Jorge Luis Sierra. Ook Luís Manuel Ávila González is ontslagen, sinds 2008 minister van Suiker. In een verklaring worden hen ‘gemaakte fouten in de uitvoering van hun functies’ verweten. de uitvoering van hun functies’ verweten.
100507 Arge Poch +De Nederlands-Argentijnse piloot Julio P. is terug in zijn geboorteland. Donderdag leverde Spanje hem uit aan de Argentijnse justitie, waar hem een proces wacht.
100511 Colo Tanjadoc +Tanja Nijmeijer, de Nederlandse die mee ve Tanja Nijmeijer, de Nederlandse die mee vecht bij de Colombiaanse guerrilla, leeft nog en speelt een veel belangrijkere rol binnen de FARC dan tot nu toe werd aangenomen. Ze beheert de computer van een van de belangrijkste FARC-commandanten en was mogelijk betrokken bij aanslagen. Dat blijkt uit de documentaire ‘Dichter bij Tanja,’ die volgende week door de IKON wordt uitgezonden. gende week door de IKON wordt uitgezonden.
100514 Colo Alexandra +De dagboeken van de Nederlandse guerrillas De dagboeken van de Nederlandse guerrillastrijdster Tanja Nijmeijer zijn misbruikt om de FARC zwart te maken. Dat schrijft de Colombiaanse guerrillabeweging op zijn internetpagina. Colombiaanse militairen vonden de dagboeken bij een overval in 2007. Daarmee werd bekend dat de Nijmeijer al vijf jaar bij de FARC actief was. eijer al vijf jaar bij de FARC actief was.
100524 +De Cubaanse regering gaat deze week naar verwachting tientallen politieke en gewetensgevangenen overplaatsen naar gevangenissen in de buurt van hun familie. Zieke gevangenen mogen naar ziekenhuizen.
100526 Colo Mockus +Ooit bracht hij met zijn blote billen een Ooit bracht hij met zijn blote billen een zaal fluitende studenten tot bedaren. Nu roept hij met een potlood in de hand de Colombianen op tot eerlijkheid en fatsoen. Antanas Mockus, een wiskundige en filosoof zonder een greintje charisma, staat model voor een nieuwe vorm van leiderschap in Latijns Amerika. e vorm van leiderschap in Latijns Amerika.
100528 Colo verkieizngen +Colombia bereid zich voor op de spannendste verkiezingen sinds jaren. Twee centrumrechtse kandidaten strijden om de politieke nalatenschap van president Álvaro Uribe die nog altijd razend populair is.
100607 +De zaak Johan van der Sloot is voor de bet De zaak Johan van der Sloot is voor de betrokken landen in Latijns Amerika in de eerste plaats een prestigekwestie. Zijn rechten en privacy zijn ondergeschikt aan de behoefte om internationaal te scoren. Van der Sloot zit sinds zaterdag in voorarrest in Peru en wordt beschuldigd van moord op de 21-jarige Stephany Flores. van moord op de 21-jarige Stephany Flores.
100708 Cuba vrijlating +De aangekondigde vrijlating van 52 politieke gevangenen in Cuba betekent ook voor de Cubaanse regering een bevrijding, namelijk van een serie hoofdbrekens. Kritiek op de mensenrechten zal ermee verstommen, en dat kan weer leiden tot investeringen.
100709 Cuba vrijlating +De aangekondigde vrijlating van 52 politie De aangekondigde vrijlating van 52 politieke gevangenen in Cuba betekent ook voor de Cubaanse regering een bevrijding, namelijk van een serie hoofdbrekens. Kritiek op de mensenrechten zal ermee verstommen, en dat kan weer leiden tot broodnodige investeringen. weer leiden tot broodnodige investeringen.
100717 Vene Bolivar +Afgelopen vrijdag verscheen op de Venezola Afgelopen vrijdag verscheen op de Venezolaanse televisie een filmpje waarop in witte isolatiepakken gestoken militairen de sarcofaag van Simon Bolívar. Onder begeleiding van live commentaar door president Hugo Chávez lichtten zij het deksel van de kist. Op een vervolgfilmpje zien we in het wit gestoken forensisch antropologen in de weer. stoken forensisch antropologen in de weer.
100903 Vene Brito +De dood van een hongerstaker heeft in Vene De dood van een hongerstaker heeft in Venezuela veel beroering veroorzaakt. Franklin Brito, een 49-jarige boer protesteerde tegen onteigening van zijn grond door de socialistische regering van Hugo Chávez. Zijn dood is onderwerp geworden van de campagnes voor de parlementsverkiezingen eind deze maand. de parlementsverkiezingen eind deze maand.
100924 Vene elex TR +De parlementsverkiezingen in Venezuela vormen een graadmeter voor de populariteit van president Hugo Chávez en zijn Bolivariaanse revolutie. Belangrijkste vraag is of hij tweederde van de zetels in de Nationale Assemblee zal halen.
100925 Vene verkiezingen +De Venezolaanse parlementsverkiezingen vormen een graadmeter voor de populariteit van president Hugo Chávez en zijn Bolivariaanse revolutie. Sleutelvraag is of hij tweederde van de zetels in de Nationale Assemblee zal halen.
100927 Vene uitslag +“Het volk heeft zich uitgesproken tegen de “Het volk heeft zich uitgesproken tegen de almacht.” Zo verwoordde oppositieleider Ismael García de uitslag van de Venezolaanse parlementsverkiezingen. De oppositie behaalde zondag 38 procent van de zetels in de Nationale Assemblee en maakte daarmee een vliegende come-back. en maakte daarmee een vliegende come-back.
100927 Vene uitslag kort +De Venezolaanse oppositie behaalde zondag 38 procent van de zetels in de Nationale Assemblee en maakte daarmee een vliegende come-back na vijf jaar afwezigheid.
101006 Vene Sistema +Tienduizenden Venezolaanse kinderen uit ar Tienduizenden Venezolaanse kinderen uit arme buurten zagen hun levens ingrijpend veranderen dankzij klassieke muziek. ‘Het Systeem’ leert kinderen vanaf twee jaar meespelen in een symfonieorkest. Bedenker José Antonio Abreu ontvangt hiervoor morgen in Nederland de Erasmusprijs. rvoor morgen in Nederland de Erasmusprijs.
101006 Vene Sistema kort +Tienduizenden Venezolaanse kinderen uit arme buurten zagen hun levens ingrijpend veranderen dankzij klassieke muziek. ‘Het Systeem’ leert hen vanaf twee jaar meespelen in een symfonieorkest. Bedenker José Antonio Abreu ontvangt hiervoor de Erasmusprijs.
101007 Peru Nobel +Spaanstalige dagbladen reageren blij verrast op de toekenning van de Nobelprijs voor de Literatuur voor de Peruaans-Spaanse schrijver Mario Vargas Llosa. De toekenning komt laat, is de teneur, en daarmee is hij onverwacht.
101008 Chil mijn +De mijnramp in Chili kwam voor de president van dat land als een geschenk uit de hemel. De aanstaande redding van de 33 kompels stelt ook het politieke leven van Sebastián Piñera weer veilig.
(vorige 25) (volgende 25)
Weergaven
Persoonlijke instellingen

Standplaats Edwin

De tijd in...

Amsterdam

  

Mexico City

  

Buenos Aires